Te mijden weggebruikers

14 reacties

 1. Happy Hulk schreef:

  Schoolmeisjes zittend op de voordrager mistte ik in het voor de rest uitstekend pleidooi

 2. Gramps schreef:

  Briljant (zeg ik als Middelbare man met buik) 🙂

 3. pat schreef:

  Treffend !!!

 4. pat schreef:

  Nog een toevoeging: personen op paarden (die helemaal niet thuishoren op het fietspad)

 5. John Uranka schreef:

  Goede blog. Als wielrenner heb ik zelfs last van wielrenners.

 6. Harm schreef:

  Bij wandelaars kan je nog toevoegen dat ze spooklopen, dus aan de verkeerde kant van de weg. Op zich mag dat wel, alleen dienen ze het andere verkeer niet te hinderen, dus in principe de weg vrij te maken, (bijv. door in de berm te gaan lopen of even wachten tot ander verkeer is gepasseerd. Of gewoon rechts gaan lopen, dan moeten fietsers wachten tot zij veilig kunnen passeren

 7. Jaap schreef:

  Zo herkenbaar!!! Heerlijk verwoord….

 8. Nico schreef:

  Geweldig stuk. Ik mis de honden uitlaters. Die hun hond los laten lopen of aan een heel lang koord waardoor je niet weet wat die hond gaat doen en wat zijn reikwijdte is.

 9. Rob schreef:

  Leuk en treffend stuk. Ja, je kan de lijst nog uitbreiden met huisvrouwen (stoppen niet voor rood), stelletjes (slingeren) en automobilisten die het fietspad gebruiken als parkeerplaats of sluiproute.

 10. Anja schreef:

  Vergeet jezelf niet. Mensen die denken dat alles op straat volgens regels hoort te verlopen en niet kan of wil anticiperen op wat er gebeurt op straat. Want als ik dit lijstje zo zie, dan denk ik: dat wèèt je toch, daar valt prima op te anticiperen. Als je maar wilt. De weg is domweg geen sportcomplex.

  • Frank schreef:

   Ik anticipeer me helemaal gek. En hou me altijd aan de verkeersregels.
   Het is weliswaar een stukje met een grote knipoog, maar zoals mijn dochter altijd zegt: in elk geintje zit een seintje.

 11. Nicola schreef:

  Het is een vervelend pakket, maar zodoende heb ik wel kunnen schaterlachen om dit artikel!!! Ik ben een solo e-biker, een signora, en wat ik het meest haat zijn de middelbarescholieren, zodat ik nooit meer fiets op tijden dat ik ze op het fietspad verwacht. Jarenlang al schreeuwen, zowel jongens als meisjes, expres superluid wanneer ze voorbij rijden. Laatst was het nóg erger: in de buurt van Assen stopten twee meisjes en parkeerden hun fiets midden op hun richting. Ze keken zogenaamd samen naar een phone, maar toen ik langsfietste schreeuwden ze uit volle borst (gillende keukenmeiden). Huftertjes! Je kan niets doen, niets zeggen, want ze doen tegenwoordig al heel jong pilletjes enzo, en dat terwijl hun verstand al op NUL staat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *